Bejgli alaptészta: 45 dkg liszt, 2 csipet só, 12 dkg vaj, 1 + 1 (a kenéshez) tojássárgája, 1 dl víz, 15 g élesztő, 5 dkg porcukor, 6 dkg sertészsír
A lisztet a vajjal, a zsírral, a porcukorral, a tojássárgájával, a sóval összeöntjük egy keverőtálba. Az élesztőt a vízbe morzsoljuk, elkeverjük, majd a tésztához adjuk és jól eldolgozzuk. Három részre osztjuk. 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. Tojássárgájával megkenjük és lehűtjük. 180 fokos sütőben 40 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Almás-mákos – meggyes töltelék: 1 dl tejszín, 1 db citrom reszelt héja, 20 dkg darált mák, 1 db alma, 10 dkg porcukor, 15 dkg magozott meggy
Diós-kandírozott gyümölcsös töltelék: 1 dl tejszín, 20 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 10 dkg (lehet más kandírozott gyümölcs is), kandírozott narancshéj
Mandulás- mandarinos töltelék: 40 dkg darált mandula, 6 közepes db mandarin reszelt héja és kifacsart leve, 14 ek. cukor,6 ek. tej
Csokoládés-narancsos töltelék: 20 dkg jó minőségű étcsokoládé, lereszelve,2 ek. kakaópor
10 dkg cukor,csipetnyi só, 3 ek. narancslekvár,2 ek. apróra vágott kandírozott narancshéj