Italok, amelyekkel újra előcsalhatod a karácsony szellemét

Szponzorált tartalom (x) • 2021. január 15., péntek •
Sokan vagyunk úgy, hogy fognánk a karácsonyi hangulatot, és egy piciny üvegbe zárnánk annak érdekében, hogy időről időre ki tudjuk nyitni és újra tudjuk élni az ünnepek adta kellemes érzéseket. Mindez teljesíthető azon szívmelengető italokkal, amelyek nem csak karácsonykor, de az ünnepek elmúltával is garantálják a megfelelő hangulatot. Az új év eljövetelével nem kell elbúcsúznod a karácsony szellemétől, hiszen bármikor készíthetsz olyan meleg italokat, amelyek segítségével elfeledtetheted a szürke hétköznapokat és egy kis örömöt csalhatsz a mindennapokba.
Italok, amelyekkel újra előcsalhatod a karácsony szellemét

Édes, ünnepi italok

Sokak kedvence a mézeskalács, mely ízét ma már többféle fűszerkeverékbe zárják, így akár a tejeskávédat is megédesítheted vele. A mézeskalács latte kétféleképpen is elkészíthető. Amennyiben darált kávéval működő kávéfőzővel rendelkezel, akkor egyszerűen a kávéhoz kell keverned a mézeskalács fűszerkeveréket és kész is a finom, de mégis frissítő ital. Amennyiben nem tudnád beszerezni ezt az egyedi ízesítést, akkor te magad is egyszerűen megalkothatod a megfelelő fűszerek összedarálásával, mint a szegfűszeg, a szegfűbors, a szerecsendió, a fahéj, a kardamom és az ánizs. 

Másik elkészítési forma, ha a fűszerkeverékből szirupot készítesz és a kávédhoz adod. A keverékhez 20 dkg barna cukort szükséges hozzáadnod és a lassú tűzön forralt 3 dl ásványvízhez adnod, majd várnod, amíg kellőképpen összesűrűsödik. Minden egyes italnál lényeges, hogy minőségi ásványvizet adj hozzá, hiszen így lesz a legfinomabb és a legegészségesebb. Nézz körül a Montivíz webshopjában, ahol pár kattintással meg is rendelheted a szervezeted számára legideálisabb ásványvizet

Ünnepi bódító italok

A tél elengedhetetlen itala a forralt bor, amely nélkül elképzelhetetlen lenne átvészelni a hűvösebb estéket. Ahány ház, annyi szokás, mindenki másképp szereti a forró lélekmelengetőt. Fehér és vörösborból egyaránt elkészíthető. Mindenekelőtt vízzel karamellizálj 10 evőkanál cukrot, amelyet fel kell öntened 7 dl ásványvízzel, és ízesítheted az alábbi fűszerekkel: 3-4 rúd fahéj, 1 evőkanál szegfűbors, egy kis gyömbér, citrom és narancs felszeletelve, valamint egy csomag vaníliás cukor. 10 perc főzést követően mehet is bele a kiválasztott bor, amelyet felmelegítve már kész is a téli ital.

Másik nagy klasszikus a rumos puncs, amelynek népszerűsége egyszerűségéből fakad. Alkoholos és alkoholmentes változatban egyaránt elkészítheted. Csupán 2,5 dl fehér- és vörösborra lesz szükséged, 1,5 dl rumra, 5 dl ásványvízre, 15 dkg kristálycukorra, citromra és narancsra. Mindezt összefőzve, majd a gyümölcsök levét belefacsarva kész is a bódító ital.

közösség

további frisss

lap tetejére