A cukrász és kollégája, Pethő Gábor - immár negyedik alkalommal - munkahelyük, egy balatongyöröki kávéház színeiben indultak a megmérettetésen, amelyet július 7-én, Komáromban tartottak meg. - A versenyre mindenkinek vinni kellett a kész alaplevet, a kész öntetet (variegálót), a dekorációt és a ropogósokat. Minden versenyzőnek a kézműves kategóriában 30 perce állt rendelkezésre, hogy kifagyassza a fagylaltját, bedekorálja, és rendet rakjon. Fesztivál sátorban, civil emberek előtt zajlott az esemény, akik így jobban megismerkedhettek a fagylaltkészítés világával – mesélte Jenő.
A cukrászok két kategóriában értek el helyezést. A kézműves fagylaltok között, melyek csak természetes anyagok felhasználásával készülhettek, harmadik helyezést ért el a Bana-Nut fantázia névre keresztelt alkotásuk. Ez egy pekándiós-banános fagylalt, karamellizált banán öntettel, fűszeres pekándió szórattal. Kézműves mindenmentes kategóriában is harmadik helyezést értek el a Szilvafácska elnevezésű fagylalttal, amely egy mindenmentes szilva sorbet, kékszilvás pekándiós öntettel.
Jenő elmondta: az Év fagylaltja versenyen eddig ez a legnagyobb sikere, korábban három éven át a Covid-helyzet miatt csupán regionális elődöntőket tartottak, ahonnan az országos versenybe lehetett bejutni. Az így bekerült fagylaltok pedig mind megkapták a Régió kiváló fagylaltja díjat. Az elismerést a celldömölki cukrásznak minden évben sikerült megszereznie. Tavaly pedig egy különdíjat, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend elismerését is bezsebelte.
Forrás: vaol.hu