Cseresznyés vagy meggyes kocka
Hozzávalók:
15-20 evőkanál cukor,
1 kg cseresznye vagy meggy
20 evőkanál búzadara,
2 csomag vaníliás pudingpor,
1 l tej
kb 2 dl tej
cukor
fahéj
Először is az 1 liter vizet a cukorral és 1 kg gyümölccsel felteszünk főni. Közben kevés fahéjjal ízesítjük, majd 5-10 perc főzést követően beleöntjük a búzadarát, és addig kevergetjük, amíg a dara megfő. Egy tepsit fogunk és beleöntjük a masszát. 2 csomag vaníliapudingot veszünk és 1 liter tejben, kis cukorral még forrón a darára öntjük. Ha kihűlt, 2 dl tejszínből habot verünk (vagy előre megvásárolt tejszínhabbal), és a tetejére simítjuk. Hűtőben jól lehűtjük, nagyobb kockákra szeleteljük.
Házi gyümölcsrizs
Hozzávalók nagyjából három adaghoz:
20 g vaj
110 g arborio rizs/ risotto rizs)
40 g nádcukor/ barna cukor
600 ml zsíros tej
kevés kakaópor
1 db sárgabarack
100 g málna
Első lépésként a tejet felforraljuk a cukorral, majd félrehúzzuk, ám melegen tartjuk. Aztán a vajat felhevítjük egy kis lábosban, és nagyjából egy percen át pirítjuk rajta a rizst. Majd óvatosan, merőkanalanként hozzáadagoljuk a cukros meleg tejet a rizshez. Figyeljünk arra, hogy folyamatosan keverjük a rizst, és ha magába szívta a tejet, újabb merőkanállal adjunk hozzá. Ne siessük el! Végül ha elfogyott a tej, lehúzzuk a lábost a tűzről, és 10 percre lefedjük. Utána kettéválasztjuk a rizst, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Három öblösebb poharat veszünk, és belemerjük a rizst. Alulra tetszés szerint a kakaós, felülre a fehér rizs kerülhet. A két színű rizs közé előre megmosott, majd szétnyomkodott málnát teszünk. A málnavelőt rákanalazhatjuk még a rizsre is. A desszertet egész málnaszemmel, és szeletelt sárgabarackkal díszítjük, majd hűtve tároljuk.
Citromos nyár
Hozzávalók:
25 dkg cukrozott tetejű babapiskóta
5 dl tejföl,
5 dl tejszín,
2 db citrom,
12 ek. cukor,
1 cs. vaniliás cukor
A tejfölt keverjük ki a kétféle cukorral, és keverjük bele a citromok reszelt héját és levét. A bátrabban egy kis lime levet is ereszthetnek bele, nagy egy pici narancsot is. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. Egy nagy üvegtál alját kirakunk babapiskótával, rákenjük a fele krémet, majd ismét egy sor piskóta jön és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet. Ahogy a tiramisut is adagolják. Citrom gerezdekkel, citromreszelékkel és mentalevelekkel díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.