Ha éhes, akkor most ne olvasson tovább. Ha nem akkor eláruljuk, hogy lehet otthon, kevés pénzből házi Big Mac-et készíteni.
A szószhoz:
2,5 dl majonéz
1 dl sweet pickle relish
1 fél fej nagyon apróra vágott hagyma
1 ek ecet
1 ek mustár
1 ek cukor
1 kk só
1kk fűszerpaprika
1 kk fokhagymapor
A húspogácsához:
40 dkg darált marhahús
só
bors
Egyéb hozzávalók:
hamburgerzsemle
jégsaláta
ecetes uborka
szeletelt hagymakarikák
lapkasajt
A szószhoz valókat alaposan összekeverjük, majd hűtőben állni hagyjuk, amíg össze nem érnek az ízek. Ne kapkodjuk, ez az egyik legfontosabb hozzátevője a konyhai Big Mac-nek. A sweet pickle relish egy amerikai szószkülönlegesség. Házilag a legegyszerűbb elkészíteni, ha összekeverünk: csemege uborkából, ecetből, sóból, aprított hagymából, cukorból álló keveréket, amit fűszerezünk mustármaggal, feketeborssal, szegfűszeggel, babérlevéllel és szárított gyömbérrel.
A sózott, borsozott darált marhahúsból körülbelül egy golflabda méretű fasírtot formálunk, majd kilapítjuk őket, vigyázzunk, ne maradjanak túl vastagok.
Miután ezzel megvagyunk, egy sütőpapírral fedett tálcára tesszük a kilapított szeleteket, újabb réteg sütőpapírral fedjük a tetejét, majd egy órára betesszük a fagyasztóba. Ezután a kész húskorongokat lehetőleg vasserpenyőben mindkét oldalán pár percig sütjük. Sütés közben érdemes lenyomni, nehogy felemelkedjen a széle, de csak óvatosan, ne égessük el! A hamburgerzsemlét felszeleteljük, de nem ketté, hanem három részbe, hiszen az eredeti Big Mac is háromszintes.
Innentől kezdve jöhet a rétegezés. A zsemlére jön az előre elkészített szósz, majd a hagymakarikák, a jégsaláta, az uborka, és a sajt. Erre rakjuk a frissen sütött húspogácsát, majd végül a zsemle tetejét. Érdemes kicsit betenni a mikróba, hogy átmelegedjen.