Különleges japán kések a konyhában

szponzorált tartalom (x) • 2023. október 20., péntek •
A konyhai kések olyan alapvető eszközök, amelyek nélkül elképzelhetetlen a konyhai munka. A séfek és az otthoni szakácsok egyaránt tudják, hogy a magas minőségű kések aranyat érnek, hiszen csak jó eszközökkel lehet gyorsan és precízen vágni, szeletelni, aprítani.
Különleges japán kések a konyhában

A Global márka születése

A sousvidehungary.hu oldalán található Global kések kimagasló minőségükről és kialakításukról híresek. Ezeknek a vágóeszközöknek a története az 1980-as évekre nyúlik vissza, amikor a japán gyártó cég, a Yoshikin létrehozta a Global márkájú sorozatot.

A céljuk az volt, hogy a japán hagyományokat és a modern technológiát ötvözzék. A rozsdamentes acélból készült vágóeszközök egységes kialakításúak voltak, a markolat és a penge egy darabból készült. Élességük és kiváló minőségük révén hamar világszerte híressé váltak.

Miért fontos ennyire a minőség?

A séfek pontosan tudják, hogy a munkavégzés szempontjából a kések között óriási különbség lehet. Egy rossz minőségű, életlen eszközzel nem lehet hatékonyan, sem esztétikusan dolgozni.

A Global kések azonban pontos vágást tesznek lehetővé, ami lényeges a szeletelésnél, illetve a zöldségek aprításánál. Ezek az eszközök kevesebb erőfeszítést igényelnek, nem fárad el a kezünk a munka során.

A pontos, éles vágóeszközök kisebb eséllyel csúsznak el az anyagban, és így csökken a sérülések kockázata is. A minőségi kés segít megőrizni az alapanyagok textúráját, így jobb ízű és minőségű ételeket készíthetünk a segítségükkel.

A Global termékek minőségét a gyártási technológia biztosítja, hiszen a penge alapanyaga magas minőségű krómacél, amelyet hidegen kovácsolnak, majd hőkezeléssel keményebbé edzik.

Precíz japán élezési technikával élezik meg, hogy rendkívül éles és tartós vágóél alakuljon ki. A markolatot kézzel készítik, gyakran homogén anyagból, hogy elkerüljék az anyag szennyeződéseket. Az ergonomikus kialakítás biztosítja a kényelmes és biztonságos fogást.

Hogyan tartsuk karban ezeket a késeket?

Ahhoz, hogy ezeket a kiváló minőségű, értékes eszközöket sokáig tudjuk használni, megfelelően kell tisztítanunk, és rendszeresen karban kell őket tartanunk. Egy jó szakembernek ezt magyarázni sem kell.

A Global késeket langyos, mosószeres vízben érdemes tisztítani, alaposan leöblíteni, és szárazra törölni. Nem célszerű hosszan áztatni őket a vízben, és mosogatógépbe se tegyük őket, mert a magas hőmérséklet és a nagyobb víznyomás károsító hatással lehet rájuk.

Használatuk során mindig vágódeszkán dolgozzunk, hogy a kés pengéje ne karcolódjon meg. Egymástól elkülönítve tároljuk a darabokat, hogy egymást se karcolják. Érdemes erre a célra kialakított tárolóban tartani őket.

A pengéjüket időnként élezni kell, amihez késélezőt vagy élezőkövet használhatunk. A rendszeres karbantartás és a gondos használat segít megőrizni a hosszú élettartamukat.

A Global márka kiváló minőségű termékei népszerűek a hivatásos szakácsok és az otthoni séfek körében egyaránt, a kések beszerezhetők a Sous Vide Hungary oldaláról sok más hasznos konyhai eszközzel egyetemben.
 

 

közösség

további frisss

lap tetejére