De ki süti most a tankenyeret, ha a tanulók otthon vannak?

há • 2020. április 21., kedd •
Reggelente mindig látni vevőt a Brenner körúti tankenyérbolt előtt, a szombathelyiek a jelek szerint ragaszkodnak a jól megszokott péksüteményekhez. De hogyan alkalmazkodott az üzlet a járványhelyzethez, és kik sütik most a tankenyeret?
De ki süti most a tankenyeret, ha a tanulók otthon vannak?

Aki egyszer hozzászokott a tankenyeres ízekhez, nem enged belőle, jól mutatja ezt, hogy nem maradtak el a vásárlók a Brenner körút és a Kismezei utca sarkán lévő pékségből. Megkerestük Kondics Ferencet, a boltot fenntartó iskola igazgatóját, és megkérdeztük, hogy hogyan veszik most az akadályokat. – Tankenyérboltunk a járványügyi vészhelyzet alatt is igyekszik kiszolgálni városunk lakosait a méltán népszerű termékeivel. A bolt reggel 6 és délután 1 óra között tart nyitva a megszokott, széleskörű árukínálatát biztosítva a vevőknek, pék- és cukrászipari termékekből egyaránt. Az üzletben most egyszerre csak egy vásárló tartózkodhat, a bolt előtt a vásárlóink a biztonságos egészségügyi távolságot tartva várakoznak – mondta érdeklődésünkre a Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, vagyis a boltot működtető intézmény igazgatója. Az elmúlt hetekben az ő tanulóik is átálltak a digitális tanrendre. De akkor mégis kik sütik a kenyereket? – A gyerekek digitális oktatási formában teljesítik most a szakmai követelményeket, ezért a tanüzemi termelésben a szakmunkás dolgozóink és az oktatók vesznek részt – fogalmazott Kondics Ferenc. Hozzátette, hogy nem önkiszolgáló rendszerben működnek, azaz a vevőket megfelelő védőöltözettel – maszkkal, kesztyűvel – rendelkező eladók szolgálják ki. Igyekeznek megfelelni a változó vevői igényekhez is: napokon belül bevezetik a boltban a bankkártyás fizetési lehetőséget.

Nem kell nélkülözniük tehát a tankenyeret a szombathelyieknek járványhelyzetben sem, csak most a diákok helyett alkalmazottak és oktatók sütnek.

közösség

további frisss

lap tetejére