Mi kell hozzá?
½ kg só
1 db egész grillcsirke
tepsi
Ennyi! Igen ennyi, mert nem kell fűszerezni, letakarni… Omlós, jóízű csirke lesz a végeredmény. A tepsibe terítsd el a sót akkora körben, hogy a csirke alól kb. 5 centit lógjon ki (fontos, hogy a só ne csak a csirke alatt legyen!) Fektesd rá hassal a csirkét. Enyhén sózd meg a hátát és rakd be a sütőbe kb. 200 C fokon sülni. Körülbelül 60 perc alatt sül át (természetesen a sütési hőmérséklet elérésétől számolva!).
Ha ropogósan szereted, akkor süsd tovább. Tálald akár egészben, akár szét is szedheted. Köret kenyér, saláta, rizs, de akár mellette sült krumpli is lehet!
Tipp 1.:
Ezzel a sós technikával mindent meg tudsz sütni:
egész halat
nagyobb húsdarabot
csirkecombokat
Tipp 2.:
Mellé, kis tálkákba tálalt szószokkal (BBQ, kechup, majonéz, tejföl…) az alap ételből más-más ételt tudsz varázsolni! Ha szeretnéd fűszerezheted például oregánóval.