Május 23-án egy napra a szombathelyi Fő térre a költöznek Magyarország legjobb fagylaltosai, ahol a szakmai zsűri választja ki az Év Fagylaltját. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. által szervezett megmérettetésre olyan fagylaltokkal lehet nevezni, amelyek kizárólag természetes alapanyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzéssel készülnek, lehetőleg tojás felhasználásával. Kizárólag saját készítésű öntetekkel, díszítésekkel ízesíthetők és díszíthetők, és a hagyományos technológiai sorrendet betartva kerülhetnek a tégelyekbe. A szakmai verseny a szombathelyi Fő téren felállított sátorban zajlik majd, ahol már reggeltől készülnek a különféle finomságok. Külön versenyeznek a kézműves fagylaltok, a „mentes” fagylaltok, és a céges gyártók fagylaltjai. Ugyanitt szakmai előadások és bemutatók is lesznek. Délelőtt 10 órától kóstolhatja meg a nagyközönség az előző évek versenyein díjazott fagylaltokat, az idei versenyre benevezett édességeket délután fél négytől lehet majd megízlelni. A szakmai zsűri mellett helyi közismert emberek is részt vesznek a bírálatban, a közönségzsűri tagjainak sorába azon szerencsések is bekerülhetnek, akik megosztják az esemény Facebook oldalát. Az érdeklődők 150 forintért válthatnak fagylaltjegyet, ezért egy gombóc finomság jár – a bevételt a szervezők jótékony célra, tehetséges cukrász-fiatalok képzésére fordítják. A szombathelyi Fő téren színpad és kitelepülők is várják az érdeklődőket, óvodai és iskolai csoportoknak több vetélkedőt szerveznek 11:00 és 18:00 óra között.