A kenyér legyen zsíros, ne a haj!

JZS • 2012. május 26., szombat •
Sokak életét nehezíti meg a zsíros haj. Eddig a géneket hibáztattuk, pedig mi magunk is tehetünk róla, és ellene! Jöjjenek a tippek, amik nem kerülnek semmibe, hatásuk mégis azonnal érezhető.

Forrás: www.mayra.hu

Csak a haj végét fésüljük!

Ha fésülködéskor nem érintjük a fejbőrt, akkor az ott termelődő faggyúréteget nem visszük fel a hajra, így kevésbé fog zsírosodni. Különösen igaz ez akkor, ha edzés, vagy egy forró fürdő után próbáljuk rendezni a frizuránkat.

El a kezekkel

Bár pasizásnál, és csajozásnál kellemes látvány, de sajnos a haj babrálása is zsírosítja a hajat. Különösen kézkrém használata után kerüljük a haj túrását!

Forrás: www.blogspot.com

Gyakori hajmosás

Azok, akiknek zsírosodásra hajlamos a hajuk, gyakran abba a hibába esnek, hogy akár naponta vagy kétnaponta is hajat mosnak. Ezzel viszont egy mókuskerékbe cseppennek, mert a samponban található kemikáliák sokszor szárítják a fejbőrt, amire az faggyútermeléssel reagál, ami a hajszárító hatására fokozódik. Az ideális az, ha 3-4 naponta hajtjuk víz alá a fejünk.

Okosan szárítsuk

Hajszárításkor a lehető legalacsonyabb hőfokot válasszuk, mert a nagy hő hatására fokozódik a fejbőr faggyútermelése, és ettől már a formázás során zsírosodhat a hajunk. Még ennél is jobb, ha törölközőbe csavarva, dörzsölés nélkül hagyjuk, hogy magától megszáradjon a hajkorona.

Forrás: www.life.hu

Régi, bevált praktika

A citrom a hölgyek barátja: fogyókúránál is segíti a zsíroldást, és mosogatás közben is segítségünkre lehet egy-egy lábas kisikálásában. A hajunk is megérdemli jótékony hatását. Egy citrom facsart levéből, és fél liter vízből készítsünk keveréket, és ezzel öblítsük le hajunkat a hajmosás végeztével. Összehúzza a pórusokat, és elejét veszi a zsírosodásnak!

 

közösség

további frisss

lap tetejére