Hetedik alkalommal gyűltek össze a húsimádók a szokásos év eleji gasztronómiai fesztiválon Vas megye határában, ahol mintegy 3000 kilogrammnyi kiváló minőségű nyersanyagból készült el a szakemberek gondos keze által megformált óriási méretű hentesáru. A versenyzők nem sokkal fél 1 után jelentették készre a nagy művet. Sebestyén István, a magyar rekordok szövetségének regisztrátora a hivatalos mérést követően bejelentette: a Győrváron készült 3490 méteres kolbász bőven megdöntötte a magyar rekordot.
A fesztivál ideje alatt kis túlzással élve gombostűt sem lehetett leejteni az esemény helyszínén. A Faluházzal szemközti hatalmas rendezvénytéren harminc csapat mutathatta meg, mi mindent tud készíteni a helyszínen levágott hízott sertésből. Nem csak a megyéből, hanem határon túlról, a Kárpát-medence számos pontjáról érkeztek csapatok, Erdélyből, a Felvidékről, és a Muravidékről is. A Vas megyei Önkormányzat és a Millennium Polgári Egyesület idén sem kötötte meg a versenyzők kezét, így az egyes sátraknál a különböző tájak hagyományai szerint készült disznóságokból csemegézhettek az érdeklődők.
A finom falatok mellé a színpadon kulturális csoportok és mulatós zenekarok szórakoztatták a közönséget, csobogott a pálinkaszökőkút, volt tombola és busókkal is lehetett találkozni a forgatagban.
A rekordméretű kolbászból 1000 métert kapott a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. A plébániai karitász csoportok segítségével az önkéntesek már szét is osztották a családok között. Vitték a kolbászt Jákra, Vépre, Egyházashetyére, Kisunyomba, Kemenespálfára, Nardára, Bobára, Jánosházára, Gencsapátiba, Balogunyomba és Szombathelyre.