Ha még nem tudod mi kerüljön az ünnepi asztalra: egészben sütött liba birsalmával

• 2019. december 23., hétfő •
Fürdős Lajos egy igazán különlegesés ünnepi fogást ajánl a streetkitchen.hu oldalon. Így készül az egészben sütött liba birsalmával.
Ha még nem tudod mi kerüljön az ünnepi asztalra: egészben sütött liba birsalmával

A libát kívül belül besózzuk. A vöröshagymát  és a tisztított birsalmát cikkekre vágjuk, és a fűszerekkel, meg az előfőzött gesztenyével összekeverjük és a liba belsejébe töltjük, egy tepsibe tesszük, majd meglocsoljuk 100 ml vörösborral.  

A maradék bort, és még 200 ml vizet a tepsibe öntünk, a libát meglocsoljuk még az olvasztott libazsírral, letakarjuk alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 3 órán keresztül sütjük. Közben, fél óránként meglocsoljuk a boros libazsírral.

A párolt káposztához egy lábast felmelegítünk és a cukrot karamellizáljuk, öntünk hozzá kevés olajat, majd a vékonyra szeletelt vöröshagymát jól átforgatjuk rajta. A szintén vékony szeletekre vágott káposztát és birsalmát is hozzáadjuk, megszórjuk őrölt köménnyel, sóval és pirítani kezdjük. Kevés vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk. A végén belekeverjük az ecetet, borsozzuk és összeforgatjuk.

Ha, megpuhult a liba, levesszük a fóliát és 200 fokra megemelt hőmérsékleten, 20-30 perc alatt pirosra sütjük.

A libát és a káposztát vajban pirított szalvétagombóccal tálaljuk, a húst pedig meglocsoljuk a vörösboros libazsíros szafttal.

közösség

további frisss

lap tetejére