A tökéletes végeredményhez azzal kell tisztában lenni, hogy mit, hogyan és milyen eszközökkel érdemes készíteni. Célszerű soványabb húsokat választani, melyek egészségesebbek és további előnyük, hogy az olvadó zsír nem csöppen le a forró parázsra.
Fel kell készülni a grillezésre
Sokan akkor követnek el nagy hibát, amikor nem néznek utána a kerti sütögetésnek. Például a grillsütők használata eltérhet, attól függően, hogy gázzal vagy szénnel fűthetőek. Szóval az első grillezés előtt alaposan át kell olvasni a használati utasítást.
Azt is figyelembe kell venni, hogy a grillsütő teljesítményétől függ, hogy mennyi ideig kell sütni a húsokat, illetve a zöldségeket. Szóval minden esetben fel kell készülni a kerti sütögetésre, ha valami nem egyértelmű, utána kell nézni.
Nem szabad állandóan a grillsütő fedelét emelgetni
Sokan akkor vétenek hibát, amikor állandóan a grillsütő fedelét emelgetik. Ugyanúgy, ahogy a sütők esetében, a grillsütőknél sem szabad állandóan nyitogatni a fedelet. Ezzel csupán az érhető el, hogy lassabban készül el az étel. Továbbá mindig az átlagos sütési időt kell figyelembe venni a húsoknál, mely a halak, a sertés-, a marha- és a csirkehús esetében eltérő. A használati utasításban ez is megtalálható, hiszen készülékenként változó.
A tökéletes végeredményhez a minőségi pácolt húsok, szeletelt zöldségek és a jól működő grillsütő mellett megbízható eszközök is szükségesek. Például grillcsipesz, húsvilla, saslikpálcika és gázgyújtó. A Fackelmann Shopnál számos grillezőkellék kapható, érdemes körülnézni a kínálatban.
Gondot okoz a tisztítás? Így lehet egyszerűen takarítani a grillsütőt
Ha nehézkes a grillsütő tisztítása, akkor érdemes sütés előtt bekenni olívaolajjal vagy grillpermettel a rácsot. Ezzel a módszerrel elkerülhető, hogy ráragadjanak a készülő húsok vagy zöldségek. Így nemcsak a tisztítási idő rövidíthető meg, hanem jobb minőségű ételek is készíthetőek.
További jó tanács, hogy a kerti sütögetést követően nem szabad várni a tisztítással. Nem érdemes megvárni, hogy teljesen lehűljön a grill. Azonban óvatosnak kell lenni, hiszen kellő odafigyelés nélkül könnyen égési sérülés szerezhető. Érdemes kefét használni a művelethez. Amennyiben kimarad ez a lépés, és lehűlt a grill, biztosan jelentősen meghosszabbodik a tisztítással töltött idő.