- Rendhagyó módon összevontuk március 8-át, a nőnapot, illetve március 15-ét. Úgy gondoltuk, hogy itt az ideje megemlékezni az 1848-49-es szabadságharc idején élt hölgyekről, Szendrey Júliáról, Teleki Blankáról, Kossuth Zsuzsannáról, a Zichy-lányokról, ők ihlették az új ünnepi étlapot. Régi magyar ételeket raktunk fel az étlapra, de úgy, hogy a mai gasztronómia hatásait is figyelembe vettük, újragondoltuk - mondta el a Frisss.hu-nak Péterfy Beatrix. Az üzletvezető Barai Barbara szakáccsal közösen álmodta és alkotta meg a menüsort.
Kiderült, a Jókai-bablevest, a hortobágyi húsos palacsintát, a rostélyost és a Rákóczi-túróst kínálják ezekben a napokban, de nem akárhogyan. A bableves most krémleves formát öltött, a tetejét kolbászmorzsa és az elmaradhatatlan csülök díszíti. A hortobágyi húsos palacsinta most annyiban más, hogy kívülről is van rajta egy csirkecomb. A rostélyost medvehagymás gratinnal tálaljuk, a sütemény pedig ezúttal habcsókot kapot az ünnep alkalmából - tudtuk meg.
Finomak és szépek az új étlapon szereplő kreációk, amelyeket már ezen a héten lehetett kérni a Gekkóban. Kiderült: nagyon szeretik a szombathelyiek a hagyományos ízeket, ugyanakkor értékelik az újdonságot is. Jövő hét végéig lehet megkóstolni ezeket az ételeket.