Meggyszezon: a legtutibb süti receptek

Frisss • 2013. július 05., péntek •
Igazi meggyszezon van, édesség gyanánt pedig mi eshetne jobban ilyenkor, mint egy könnyű meggyes sütemény. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, mit is készíthetünk meggyből. Lehet szemezgetni.
Meggyszezon: a legtutibb süti receptek

Meggyes piskóta 

Hozzávalók (6 főre)

4 db tojás

150 g porcukor

200 g liszt

400 g magozott meggy

½ tasak sütőpor

10 ek forró víz

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra (légkeverésen). A meggy levét lecsöpögtetjük.

  2. A tojássárgákat a porcukorral, gépi habverő segítségével, kb. 10-15 perc alatt alaposan összedolgozzuk.

  3. Evőkanalanként hozzáadjuk a víz felét. Majd a sütőporral elkevert liszt következik, szintén részletekben, de közben már mehet bele a maradék víz is.

  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsire öntjük és a tetejére rászórjuk az előzetesen lisztbe hempergetett meggyszemeket.

  5. 160 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsül (tűpróba!).


Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes sütemény

Hozzávalók:
10 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt
10 dkg garantáltan gluténmentes kukoricaliszt
10 dkg házilag darált porcukor
10 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin
4 tojás
15-20 dkg meggy
1 csapott kiskanál gluténtól és tejtől mentes sütőpor


Gyors joghurtos-meggyes sütemény

Hozzávalók 4 főre

  • 4 tojás

  • 1 pohár gyümölcsös joghurt

  • 1 joghurtos pohár olaj

  • 2 joghurtos pohár kristálycukor

  • 3 joghurtos pohár finomliszt

  • 1 cs sütőpor

  • magozott  meggy (ízlés szerint)
     

 Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

  2. A tepsit (kb. 20x25-öset) kivajazzuk, kilisztezzük.

  3. A meggy kivételével az összes hozzávalót jól elkeverjük.

  4. A tepsibe öntjük a masszát.

  5. A tetejét bőven megszórjuk a magozott meggyel.

  6. Forró sütőben (200 fok) tűpróbáig sütjük. (kb. 40 perc)

  7. Porcukorral meghintve tálaljuk.


 Meggyes pite

 

Hozzávalók:

  • 2 tojás

  • 40 dkg liszt

  • 2 dl tejföl

  • 1 csomag sütőpor

  • 2 csomag vaníliás cukor

  • 20 dkg porcukor

  • 15 dkg margarin

  • csipet só

  • 30 dkg meggy

 Elkészítés:

A leszitált liszthez hozzákeverjük a sütőport, a vaníliás cukrot, a porcukrot, ráöntjük a tejfölt, az egész tojásokat, majd a felolvasztott vajat. Az egészet turmixgéppel alaposan összekeverjük. Lágy tésztát kapunk, amit sütőpapírral kibélelt tepsibe öntünk. A tetejét lesimítjuk és rászórjuk a kimagozott, lecsepegtetett meggyet. 170 fokra melegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Meggyes pite tipp! A kész meggyes pitét ne vegyük ki azonnal a sütőből, hagyjuk hülni pár percet a sütő félig nyitott ajtaja mellett. A meggyes pitét tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Meggyes pite elkészítése 20 perc + 40 perc sütés.


Meggyes-mákos muffin

Hozzávalók:

  • fél tkanál őrölt fahéj
  • 10 dkg meggy
  • 15 dkg puha Rama
  • 15 dkg cukor
  • fél teáskanál vanília aroma
  • 2 tojás
  • 12 dkg liszt
  • 1 citrom
  • 3 dkg darált mák
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 evőkanál tej

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A lisztet a sütőporral, a mákkal és a fahéjjal összekeverjük. A Ramát habosra keverjük a cukorral, vanília aromával, majd hozzáadjuk a tojásokat. Az egészet a lisztes masszához keverjük. Beletesszük a citrom héját és hozzáadjuk a tejet is. A tepsit kibéleljük muffin papírral, belekanalazzuk a masszát, és mindegyik tetejére 1 szem meggyet teszünk, enyhén belenyomjuk. Kb. 20 perc alatt megsül.

 

Jó étvágyat kívánunk!

közösség

további frisss

lap tetejére