Kéred ezt a falatot? Nyami... (fotó: sklara.)
…aztán kipróbálni. Ugyanis az tévhit, hogy nem lehet hozzájutni, mert ugyanott dekkol a polcon, mint a gyorsrizs, csak az van ráírva, hogy „köles.” Hazavittem, megfőztem – kidobtam… semmilyen volt, nem tudtam, mit kezdjek vele. Kiderült, hogy PONT EZ A JÓ BENNE! Bármilyen ízt hajlandó magából kihozni a köles. Adtam egy esélyt neki, mert egészséges is.
Csak ennyi kell hozzá (fotó: sklara.)
A hőségben a hidegnél is hűvösebb édesség dukál: a pudingot lehűtheted, ám önmagában unalmas… És kell bele cukor is, márpedig Horváth Nóra kolléganőnk előszeretettel hívja ezt „fehér halál”-nak – ebbe a sütibe(hűtibe…) viszont kókuszvirágból készült cukor került, ami drága, ám egészséges. Lájkolnád, igaz?
Ezt az aljára teszed! Ha hideg tortát akarsz belőle csinálni, kiborítod a formából, és vigyázz, kész, szép! (fotó: sklara.)
Babapiskóta (+mazsola) az aljára, arra jön a krém. Utóbbi annyi, mintha pudingot készítenél, csak amikor leveszed a lángról, akkor és csak akkor kevered össze az előre megfőzött (tasakos?) kölessel. Ezt egyébként kicsit tovább kell főzni, mint írva vagyon: amíg majdnem kidurran a zacsi, addig hagyd a forrásban lévő vízben.
Ez az a bizonyos köles... balra még zacskóban, jobbra már kiöntve (fotó: sklara.)
Aztán kész a cucc! Jó, díszítsd kókuszreszelékkel, tejszínhabbal – és meg a színnel is játszhatsz, képzeld el ugyanezt rózsaszínben… Bár a kókuszcukor kicsit megbarnítja az egészet, karamellizált jelleget kölcsönöz, de az most biztosan divat! (Nézd meg Farkas Eszti cikkét az aktuális, menő színekről: http://frisss.hu/hirek/mandarin-es-arany--az-oszi-divatszinek )
Kókusreszelékkel meghintve szebb a csokis? (fotó: sklara.)
…és ha rám hallgatsz, ne mondd el, hogy köles van benne. Az egészséges, tiszta anyagtól mindig megijednek a pasik – tehát ha A Férfit kínálod vele, csak azt kérdezd meg, mennyi tejszínhabot kér rá! ;) És nyertél...!