Szilveszteri tipp: malacpofik

mindmegette.hu • 2021. december 31., péntek •
A virsli nem hiányozhat a szilveszteri asztalról! Most egy nagyon kreatív és mutatós változatot segítünk elkészíteni.
Szilveszteri tipp: malacpofik

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 0,5 dl olaj
  • 4 pár virsli
  • 2 ek tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • szemes bors

Elkészítés:

1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztős tejet.
Összegyúrjuk, dagasztjuk, végül hozzádolgozzuk az olajat. A tésztát fél órán át kelesztjük meleg helyen, letakarva. A virsliket 4 részre vágjuk. A megkelt tésztát újra átdolgozzuk, majd kb. fél cm vastagra nyújtjuk, 1,5-2 cm-es csíkokra felvágjuk. Minden virslidarabkát tésztacsíkba tekerünk, megkenjük a tejfölös tojássárgájával.

Sütőpapírral bélelt sütőbe tesszük a tekercseket úgy, hogy a virslik felfelé nézzenek. A képen látható módon háromszög alakú virslidarabkákat vágunk, amit a tésztába nyomkodunk. Ez lesz a malac füle. Az egész szemes bors pedig a malac szeme. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt pirosra sütjük. A kész virslikbe két-két lyukat fúrunk, ez lesz a malackák orra.

közösség

további frisss

lap tetejére