A hagyományos palacsintát is imádjuk, de most született egy olyan változata a desszertnek, amely szintén egyszerű, de még finomabb! A felvételen látható palacsintatorta akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét:
Így készül:
Hozzávalók:
12 tojás
1 liter tej
2,5 dl víz
15 dkg olvasztott vaj
40 dkg liszt
6 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
csipet só
Verd fel a tojásokat a vízzel és a tejjel, majd add hozzá az olvasztott vajat és a vaníliás cukrot! Szitáld hozzá a lisztet, és így keverd el csomómentesre! Felezd el a tésztát, és az egyik feléhez keverd hozzá a kakaóport! Zsiradékkal átkent serpenyőben süsd ki a palacsintákat! A tortát úgy állítsd össze, hogy a sima és a kakaós részeket pakold egymásra, a rétegek közé pedig tegyél vaníliakrémet, vagy amit szeretsz (például lekvár, nutella)! A tetejét díszítsd porcukorral, csokiöntettel vagy friss gyümölccsel!