Nagy Britanniában közel negyven, Anglián kívül pedig csak három európai nagyvárosban van étterme az egyik legnépszerűbb szakácsnak, Jamie Olivernek. Moszkva és Isztambul után a napokban Rotterdamban nyitja meg éttermét a méltán népszerű séf. Budapest a negyedik város lehet a sorban.
Annyit már most lehet tudni, hogy olasz ételek lesznek majd és kizárólag olyanok, amelyek GMO-, azaz genetikai módosításoktól mentesek, valamint csak olyan termelőktől vásárolnak húst, akik bizonyítottan kerülik az antibiotikumok használatát. A Jamie’s Italian éttermek általában körülbelül 100-150 fős személyzetet foglalkoztatnak, az hogy a budapesti étterem mekkora lesz egyenlőre még nem tudni. Úgy tűnik a Budai Várban a volt Hadik helyén lesz a helye.
Persze valószínű, hogy a megnyitón maga a sztárséf is tiszteletét teszi, azonban egy magyar, Jamie által kiválasztott szakács fog majd főzni. Sőt az sem elég ha konyít a főzéshez, a győztesnek részt kell vennie egy nyolc hónapos angliai tanfolyamon is, ahol megtanulja majd Jamie receptjeit.