Az ételt a pavilon séfje, Pintér Károly álmodta meg, aki a Dubajban megtapasztalt ízvilágot, fűszereket és hangulatot használta inspirációként. Főzés iránti szenvedélye meghatározza az életét, ahogy ő fogalmaz: „a legjobban alkotni, valami új dolgot létrehozni szeretek a konyhában".
A kifejezetten a Dubaji Világkiállításra készült „Angyalbögyörő" fúziós ételt klasszikus nudlival és tépett kacsahússal tálalják, amit az arab gasztronómiára jellemző datolyakrémmel, pisztáciával, bodzás-hibiszkusz zselével és zatarral, az egyik legismertebb keleti fűszerrel színesítenek.
A fogást az első pillanattól kezdve komoly érdeklődés övezi a látogatók körében. Emellett az étlapon a karácsony óta elérhető egyedi halászlének akkora sikere volt az ünnepek alatt, hogy immár állandó fogásként szerepel a kínálatban.
A Magyar Pavilon bisztrója könnyed, friss fogásokkal várja a látogatókat, modern felfogásban bemutatva a hagyományos magyar konyhát, külön ügyelve a szezonalitásra. Konyháján nyolc olyan szakmai kiválóság dolgozik, akik az ország legkiválóbb vendéglátóhelyein, 5 csillagos szállodáiban, illetve Michelin-csillagos éttermeiben már bizonyítottak. A menüsort a komoly szakmai múlttal rendelkező, nemzetközileg is jegyzett séf, Pintér Károly állította össze a Magyar Bocuse d'Or Akadémia alelnöke, Csapody Balázs közreműködésével.
Képek, forrás: mtu.gov.hu