1; Lágy jégkrém
Szereted a jégkrémet, de mindig meg kell várni, míg egy kicsit felolvad? Persze rávághatjuk, hogy állítsuk magasabbra a hőmérsékletet, de ezzel a többi fagyasztott termék mellett nem érdemes kísérletezni. Nos, ezek után már biztos nem. Mielőtt a fagyasztóba tesszük a jégkrémet tegyük hűtőzacskóba, ami befolyásolja a hűtést, viszont enyhíti a fagyasztást.
2; Szeleteléskor csúszik a vágódeszka?
Mikor vágódeszkán szeletelünk hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni, hogy össze-vissza csúszkál, pedig könnyen megvághatjuk magunkat. Ha viszont a deszka alá nedves papírtörlőt teszünk, az nem hagyja elmozdulni.
3; Napokig friss saláta
Az el nem fogyasztott maradék salátát természetesen a hűtőben tároljuk, de napok múlva már abszolút elveszti a frissességét. Annak megőrzéséhez fóliával fedjük le a tálat, de előtte a salátára helyezzünk egy kis darab papírtörlőt, ami felszívja a nedvességét. Így a saláta nem ázik annyira el.
4; Befőttes üveg kinyitás
Ha nincs férfi a háznál sokszor okoz problémát a befőttes üveg kinyitása. Hölgyek, most figyeljenek: gumikesztyűvel sokkal egyszerűbb elcsavarni a fedelet. De az is megoldás, ha egy gumit teszünk a kupakhoz, azzal egyszerűbb.
5; Átlátszó jégkocka
Bizony jégkocka és jégkocka között is nagy különbség van, főleg ha vendégeink érkeznek. Ha a jégkocka tartóba nem hideg, hanem forró vizet öntünk és azt tesszük végül a fagyasztóba akkor fehéres jég helyett szép, átlátszót kapunk.
+1; Mitől marad sokáig puha a süti?
Ha félbehagyunk egy tortát vagy a süteményszelet egy részét fogyasztjuk el a maradék sokszor gyorsan kiszárad. De ha egy-egy szelet kenyeret helyezünk mellé, az édesség tésztája friss és puha marad.