2800 forintos sör? – ilyen árak várják a magyar szurkolókat Stuttgartban az Eb-n

• 2024. június 19., szerda •
Komolyan a zsebébe kell nyúlnia az embernek az labdarúgó Európa-bajnokságnak otthont adó stadionok büféiben.
2800 forintos sör? – ilyen árak várják a magyar szurkolókat Stuttgartban az Eb-n

Szerdán este a házigazda Németországgal játszik a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon - olvasható a Mandiner. A koronavírus-járvány és az orosz–ukrán háború miatt az utóbbi időben odahaza elszabaduló árak után a magyar szurkolók talán meg sem lepődnek, mennyit kell fizetni az Eb-n egy sörért vagy kolbászért. Nos, a német stadionokban a tornán 7 eurót, körülbelül 2800 forint a fél literes csapolt sör. Az üdítő valamivel kevesebb, 6 euró, vagyis 2400 Ft. Az ásványvíz sem olcsó sajnos, azért 4,5 eurót, átszámítva 1800 forintot kérnek. 

A balatoni szabadrabláshoz hasonlítható a nagy perec ára, ami az üdítőével megegyező, 6 euró. A tálka sülkrumpli is húzós, 5 euró (2000 Ft). Ha valaki megéhezik a stadionban, akkor már sokkal jobban jár, ha vesz egy nagy kolbászt zsemlével, 

azért „csak” 6 eurót kell fizetni, megéri a kb. 2400 forintot, mert laktató és az íze fantasztikus.

A legnépszerűbb termék azonban nagy valószínűséggel a sör lesz, és nemcsak a magyar szurkolók körében. 

Összehasonlításképp, a tavaly augusztusi budapesti Atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központ büféiben egy korsó sör 950, egy üdítő 790-800, egy ásványvíz 550 forint volt, 770 forint volt a perec, 990 forintért pedig egy csirkemelles szendvicset is ehetett az ember. 

 

Forrás: mandiner.hu
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére