Ha július, akkor: Itt a meggymagozás forradalma!

vkriszti • 2014. július 17., csütörtök •
Itt a nyár, érik a meggy, isteni finom sütemények, shake-ek, gyümölcssaláták készülhetnek belőle, hogy a hűsítő meggylevesről már ne is beszéljünk. De mi az, ami szinte mindenkinek fejfájást okoz az elkészítése során? A magozás! Most mutatunk egy szuper trükköt, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan kimagozni a meggyet, mindenféle speciális kütyü nélkül. És még olcsó is!
Ha július, akkor: Itt a meggymagozás forradalma!

Mi kell hozzá?

· 1 gemkapocs (nagyobb fajta, minél erősebb, annál jobb) 
· 1 meggy (vagy több meggy)

 

Hogyan használjam?

· nyisd szét úgy, ahogyan a képen látod, az egyik végét a meggy felső részén told be a mag oldalán

· az ívnek köszönhetően nyúlj alá a magnak

· és felfelé a lukon húzd ki.

 

Miért jobb így a magozás?

Sütikbe, tortákra, ahol fontos, hogy egy darabban legyen, ott ezzel az egyszerű kis házi eszközzel meg tudod oldani. Míg a normál kézzel való magozáskor mindenféleképpen két fél meggyre bomlik. 

Ennél már tényleg csak az a kényelmesebb magozási módszer, ha a nagymamára bízzuk.

 

Forrás: sporolok.blog.hu


 

közösség

további frisss

lap tetejére