Málnahab
Hozzávalók:
25 dkg málna
4 tojásfehérje
8 dkg kristálycukor
egy pici só
Először is 10-20 szem málnát tegyél félre a díszítéshez. A cukorhoz tegyél 4 evőkanál vizet, és folyamatos kevergetés mellett főzz belőle szirupot. A tojásfehérjéhez add hozzá a körülbelül késhegynyi sót, és verd kemény habbá. További kevergetés mellett öntsd hozzá a szirupot és az előre megmosott málnát. Az így kapott habot töltsd poharakba vagy kelyhekbe, a tetejét díszítsd a megmaradt málnaszemekkel, és fél órán belül fagyaszd le. Díszítésként használhatsz még mentalevelekkel tarkított tejszínhabot is
Málnás tiramisu
Hozzávalók:
50 dkg málna
1 doboz mascarpone
3 db tojás
1 citrom
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag babapiskóta
A friss málnát tisztítsuk meg majd ízesítsük cukorral, citromlével és vaníliás cukorral. Turmixoljuk össze majd egy szitán passzírozzuk át. Egy másik keverőtálba tegyük a mascarponét, adjunk hozzá ízlés szerint cukrot, vaníliás cukrot plusz 3 tojássárgát. Keverjük jól össze. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, és azt is óvatosan keverjük a sajtos masszához, vigyázzunk, ne törjön össze. A babapiskótákat mártogassunk bele a málnaszószba, aztán helyezzük egy nagy üvegtál aljára, majd egy réteg mascarpone krémet tegyünk rá. Erre ismét málnás babapiskóta kerül, és a végén mascarpone krémmel fejezzük be. Ezt ismételgetjük, míg a tál be nem telik. Ezután tegyük hűtőbe az édességet legalább fél napra, hogy a piskóta jól átázzon.
Málnás túrókrém
Hozzávalók:
50 dkg málna
30 dkg túró
4 ek méz
1 tojás
Az előre megtisztított málnát a szitán áttörjük, átnyomogatjuk. A tojássárgáját, mézet és a málnavelőt összekeverjük, hozzáadjuk az egészen apróra morzsolt túrót, majd a masszát habosra vert tojásfehérjével lazítjuk. Pohárba töltjük és egész málnával, vagy akár egy kis eperrel és fekete ribizlivel díszítjük.