Így süss churros-t az ősz ízeivel!

vkriszti • 2014. november 04., kedd •
A Churros egy spanyol eredetű fánk, amely úgynevezett égetett tészta. Mexikóban önálló desszertként fogyasztják, sok fahéjas cukorral és különböző mártogatósokkal. Jellemzően csokoládé krémet adnak mellé, de Európában gyümölcsös szószokkal is kínálják.
Így süss churros-t az ősz ízeivel!

Az őszi ételek egyik legkedveltebb alapanyaga a sütőtök, így most mi is egy sütőtökös mártogatós receptet hoztunk:

Hozzávalók:

A tésztához:

3 evőkanál cukor; 500 ml víz; 4 evőkanál étolaj; 340 g finomliszt; csipet só; 500 ml étolaj a sütéshez

A bevonathoz:

100-120 g cukor; 1,5 teáskanál fahéj

A mártogatóshoz:

500 g sütőtök; 1 db alma; 1 mokkás kanálnyi reszelt gyömbér; 130 g barna cukor; csipet só; őrölt szegfűszeg ízlés szerint; 125 ml 100%-os narancslé; 1 evőkanál kandírozott narancshéj; 1 marék mazsola; 150 ml tejszín

Elkészítés: 

1. Egy lábosban tedd fel főni a vizet, a cukrot, a sót és a 4 evőkanál olajat.

2. Amikor forr, vedd le a tűzről és keverd hozzá egy fakanál segítségével a lisztet, míg egy labdává össze nem áll a tészta.

3. Vegyél elő egy nagyobb nyomózsákot és egy csillagfejű díszítőcsövet, és tedd bele a masszát.

4. Forrald fel az olajat egy nagyobb lábosban, majd kezd el belenyomni a masszát kb. 10 cm hosszan. (Egy olló segítségével tudod elvágni.)

5. Süsd 2-3 percig, amíg aranybarna nem lesz. Amikor kiveszed, az olajból csöpögtesd le és forgasd meg a fahéjas cukorban.

6. Hámozd meg és vágd apró kockákra a sütőtököt és az almát.

7. Tedd fel főni egy lábosban, és add hozzá reszelt gyömbért, a barna cukrot, a csipet sót, a narancslét, az őrölt szegfűszeget. 15 perc elteltével jöhet a kandírozott narancshéj és a mazsola, majd főzd tovább még 15-20 percig kis lángon. A végén botmixerrel pépesítsd és keverd hozzá a tejszínt.

8. Amikor elkészült hűtsd ki, és máris mártogathatsz!

közösség

további frisss

lap tetejére