Emlékszik mindenki a Szárnyát vagy combját című klasszikusra, ahol Louis de Funes figurázta ki az ételkritikusokat és állított görbe tükröt a vendéglátóhelyek, valamint az útikalauzok íróinak számára?! Nos, a valóságban is vannak Charles Duchemin-ek, akikhol csillagot osztanak, hol megvonják azokat.
Ezúttal a Gault & Millau étteremkalauz által közreadott listát böngészve találkoztunk egy híres vasi bisztró nevével. Ráadásul a kitüntető cím mellett elismerő szavakban sem volt hiány. "Friss és egyéni tányérok. A fiatal séf nagyon jó helyeken tanulta az alapokat. Rövid étlapja gyakran változik, a régió alapanyagai a főszereplők, de megjelenik lazac és tőkehal is. Kis oázis a nyugati végeken." Kell ennél nagyobb elismerés?
A Pajta Bisztró egyébként az Őrségi Nemzeti Park szívében található és rendkívül keresett a turisták körében. Talán nem véletlenül!
Díjazottak
Az év étterme:
Gusteau
Az év borászata:
Szentesi Pince, Budaörs
Az év konyhafőnöke:
Pesti István
A vidék étterme:
Kisvendéglő a Hargitához
Az év feltörekvője:
Pajta bisztró
Az év étteremtulajdonosa:
A Rosenstein család
A magyar gasztronómia reménysége:
Garai Ádám
Alternatív vendéglátás:
Beszálló Food Bar
via Gault & Millau