A Gazdasági Kamara vendéglátói ágazatának elnöke, Mario Pulker szerint a vállalkozások elfogadták a kormány korábbi feltételeit. A húsvét előtti nyitás lehetőségéért cserébe
készek vállalni, hogy rendszeresen teszteltetik dolgozóikat,
és a vendégek esetében is ellenőrzik, hogy rendelkeznek-e friss teszteredménnyel – tájékoztat a magyarok.orf.at.
A koncepció szerint az éttermek részben a második lockdown előtti állapothoz térnének vissza: egymástól kétméteres távolságban állítanák fel az asztalokat, az asztaloktól felállva mindenkinek FFP2-es maszkot kellene hordania, a vendégeket pedig regisztrálnák is. A feltételek a társadalom körében is elfogadottak. Egy korábbi felmérés szerint a megkérdezettek 81%-a vállalná a tesztet azért, hogy vendéglőben vacsorázhasson.
forrás: zaol.hu
illusztráció: ausztriaimunkak.hu