A Nyugat-dunántúli régió a helyi ízek gazdag kincsestára, gondoljunk csak a kőszegi gesztenyére, az őrségi tökmagolajra, vagy a zalai mézre. A Magyar Turizmus ZRt. Nyugat- dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága ezen értékeket kívánja felölelni, és a szélesebb közönséggel is megismertetni. Tama István elnök a konferenciát megelőző sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy az emberek egyre inkább értékelik a helyi termékeket, a helyi alapanyagokat és elkészítési módokat. Hozzátette: részben a konferencia és részben a jövő év feladata, hogy olyan turisztikai csomagot állítsanak össze, melyben mind a kulináris élvezetek, mind a vallási turizmus helyet kap.
Egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a helyi alapanyagok
Kovács Ferenc megyei elnök emlékeztetett, mind a Szent Márton Út, mind a Mária Út érinti Szombathelyet illetve a régiót, és ki kell használni ezt a lehetőséget. A zarándokút bejárása maradandó élményt nyújt túrázónak, hitkeresőnek és vallásos személynek egyaránt. Az elnök elmondta, hogy nemrégiben egy sor gesztenyefát ültettek az olimpikonok emlékére, a jövőben pedig a természetes alapanyagok megismertetésén túl a gyógynövényekre is igyekeznek nagyobb hangsúlyt fektetni a Stájerországgal közösen megvalósuló Natur Culinarium programban.
Dr. Takátsné dr. Tenki Mária tanácsnokasszony örömét fejezte ki, hogy Szombathely adhat otthont egy ilyen rangos eseménynek. Külön megtiszteltetés, hogy a konferencia egybe esik az adventi vásár kezdetével- tette hozzá.
Szombat reggel kilenc órától december 23-ig nyitva a szombathelyi adventi vásár, ahol a gasztronómiai különlegességek mellett kulturális programokkal is várják a kilátogatókat. Mert mit sem ér a testi feltöltődés lelki feltöltődés nélkül.