Magyarország felkerült a gasztronómiai világtérképre - közölte Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.
Az Onyx Magyarország első két Michelin-csillaggal minősített étterme. A Costes, a Costes Downtown és a Borkonyha megőrizte egy-egy Michelin-csillagát. Az elismeréseket hétfő este adták át Budapesten. Guller Zoltán elmondta, a kétcsillagos minősítéssel egy kategóriával feljebb került a magyar gasztronómia, felkerült arra a gasztronómiai térképre, ahol Franciaország, Spanyolország és Ausztria van.
Kitért arra is, nagy elismerés, hogy Magyarországra hozták a rendezvényt, és talán még ennél is nagyobb, hogy mintegy ötven séf és szakács saját költségére egy nappal meghosszabbította budapesti tartózkodását. Ez a séfek, éttermek és a magyar gasztronómia sikere - hangsúlyozta.