Ezután tutira csokival fogod inni a kávéd

Szerző: frisss.hu/New York Post - Fotó: tcmworld.org • 2017. március 27., hétfő •
Nem csak finom, de még az agyműködésre is jó hatással van.
Ezután tutira csokival fogod inni a kávéd

A University of Georgia kutatói nemrég a forró italok agyra gyakorolt hatását vizsgálták. A kísérleti alanyokat négy csoportba osztották. Az elsővel koffeint, a másodikkal kakaót tartalmazó italt, a harmadikkal egy mindkettővel feltuningolt koktélt, a negyedikkel pedig placebot itattak.  

A résztvevők ezt követően kitöltöttek egy tesztet, ami a „mentális energiát” vizsgálta. A legjobban a harmadik csoport vizsgázott, tehát kiderült, hogy érdemes reggelente egy kis csokival feldobni a feketénket.

A szakemberek szerint a koffein feszültséget és szorongást is kiválthat. Azonban jó hír, hogy a kakaó ezeket a mellékhatásokat csökkenti. 

via New York Post

közösség

további frisss

lap tetejére