A Traubisoda az 1970-es és 1980-as évek egyik legkedveltebb üdítőitala volt, amely generációk számára jelentett felejthetetlen ízélményt – hangsúlyozta Tállai András hangsúlyozta. A Márka Üdítőgyártó Kft. a nosztalgia és a modern fogyasztói elvárások ötvözésével éleszti újra a terméket, amely magas gyümölcstartalommal, minőségi alapanyagokkal és a legmodernebb élelmiszer-biztonsági előírásoknak megfelelően készül - írja a Magyar Nemzet.
A hazai élelmiszerek iránti igény stabil, így a Traubisoda visszatérése nemcsak a fogyasztók számára, hanem a magyar gazdaság számára is előnyös lesz. Profitálnak a sikerből többek között a magyar termelők, akik alapanyagaikat a Márka Üdítőgyártó Kft.-nek értékesíthetik, valamint a környéken élő munkaerő is.
A kormány különböző támogatásokkal (Ginop, VP és NFA) több mint hárommilliárd forinttal támogatta a vállalkozást, amelynek eredményeként hathektáros területen zöldmezős beruházást hajtottak végre Felsőlajoson. Ennek köszönhetően
a gyártás és raktározás jelenleg 14 000 négyzetméteren zajlik.
Az államtitkár hozzátette, a Márka Üdítőgyártó Kft. a kiváló minőség iránti elhivatottságát azzal is bizonyítja, hogy a Traubisoda gyártásához kizárólag hazai beszállítóktól szerzi be az alapanyagokat. A gyártás jelenleg három ízvariációval indul: a hagyományos szőlő, a cukormentes Traubisoda Zéró és egy kékszőlő ízű változattal.
A Márka Üdítőital-gyártó Kft. arról tájékoztatott, hogy a szőlőízű Traubisoda gyártásának és forgalmazásának jogaira hosszú távú megállapodást kötött, a megállapodást Pécskövi Tibor, a családi vállalkozás tulajdonos-ügyvezetője, valamint Deres Szabolcs, a Traubisoda védjegytulajdonosa ünnepélyesen írta alá kedden.
A nyilvános cégadatok szerint a Márka Üdítőitalgyártó Kft. árbevétele 2023-ban meghaladta a 19 milliárd forintot.
Forrás: magyarnemzet.hu
Fotó: Facebook